Sähkötekniikan verkkoaineisto

Tarjoamme luotettavaa ja ajantasaista tietoa sähkötekniikasta alan ammattilaisille, opiskelijoille, opettajille sekä aiheesta kiinnostuneille. Sähkötekniikan verkkoaineiston avulla voit päivittää tietosi, syventää osaamistasi ja opettajat saavat työkaluja opetukseen.

Opiskelija

Aineisto soveltuu toisen asteen opintoihin, korkeakouluihin ja itseopiskelijalle. Sen avulla voit vahvistaa, täydentää, lisätä ja testata sähkötekniikan osaamistasi. Mikäli haluat opiskella kursseja ja saada opintopisteitä, tulee sinun olla jonkin oppilaitoksen kirjoilla oleva opiskelija. Voit tarkistaa, onko sähkötekniikan kursseja tarjolla esimerkiksi Avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnassa.

Opettaja

Ympäristöstä löydät ajantasaiset, yhdenmukaiset ja laadukkaat materiaalit sekä verkko-opettamisen välineet. Voit käyttää aineistoa mm. tutkintokoulutuksessa, avoimen AMK:n tarjonnassa, aikuiskoulutuksessa, lähtötietojen tasoittamiseen ja myös kertausaineistona. Aineiston avulla voidaan toteuttaa osaamisen näyttöjä ja varmistaa, että tutkinto-opintoihin tulevilla avoimen AMK:n opiskelijoilla on riittävät pohjatiedot.

Osa aineistosta on tuotettu Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen tuella.


Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Ohjeet | Tekijät

Pilottikurssi lukio-korkeakoulu -yhteistyölle. Kurssia voidaan käyttää lukioiden projektikurssina tutustuttaessa korkeakouluopintoihin.

Alusta Sähköteknisen kaupanliiton opiskelutehtävien kehittämiseen

Urakointiin liittyvää aineistoa

Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton hankkeessa kehitetty opiskeluaineisto. v2021 luovutettava versio.

SähköjohtojaSähköpätevyystutkintoon valmentava tehtävä- ja aineistokokoelma, joka perustuu v. 2017 SFS 6000 + 6001 + 6002 standardisarjaan itseopiskelua varten.

Avoin aineisto, jonka aiheena on kiinteistön valaistuksen perusrakenne

Avoin aineisto. Jos haluat saada käyttöön materiaalin lisäksi myös tehtävät, kirjaudu sisään Digmaan (Digman oikeasta yläkulmasta). Kun tehtävä pyytää kurssiavainta, liity kurssille antamalla avainsana: "sähkö". Pääset liittymään kurssille Digman oikeasta yläkulmasta.

AIneistossa on koottuna kiinteistön sähköverkon johdotuksen mitoitukseen ja suojaukseen liittyvät keskeiset perusperiaatteet. Aineisto perustuu SFS 6000:2012 standardiin.

Jos haluat saada käyttöön materiaalin lisäksi myös tehtävät, kirjaudu sisään Digmaan (Digman oikeasta yläkulmasta). Jos tehtävä pyytää kurssiavainta, liity kurssille ja anna avainsana: "sähkö".

Ylläpitäjät: Pirkko Harsia, Timo Lähteenmäki, TAMK

Sähköaineiston materiaalipankin logot