Sähkötekniikan verkkoaineisto

Tarjoamme luotettavaa ja ajantasaista tietoa sähkötekniikasta alan ammattilaisille, opiskelijoille, opettajille sekä aiheesta kiinnostuneille. Sähkötekniikan verkkoaineiston avulla voit päivittää tietosi, syventää osaamistasi ja opettajat saavat työkaluja opetukseen.

Opiskelija

Aineisto soveltuu toisen asteen opintoihin, korkeakouluihin ja itseopiskelijalle. Sen avulla voit vahvistaa, täydentää, lisätä ja testata sähkötekniikan osaamistasi. Mikäli haluat opiskella kursseja ja saada opintopisteitä, tulee sinun olla jonkin oppilaitoksen kirjoilla oleva opiskelija. Voit tarkistaa, onko sähkötekniikan kursseja tarjolla esimerkiksi Avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnassa.

Opettaja

Ympäristöstä löydät ajantasaiset, yhdenmukaiset ja laadukkaat materiaalit sekä verkko-opettamisen välineet. Voit käyttää aineistoa mm. tutkintokoulutuksessa, avoimen AMK:n tarjonnassa, aikuiskoulutuksessa, lähtötietojen tasoittamiseen ja myös kertausaineistona. Aineiston avulla voidaan toteuttaa osaamisen näyttöjä ja varmistaa, että tutkinto-opintoihin tulevilla avoimen AMK:n opiskelijoilla on riittävät pohjatiedot.

Osa aineistosta on tuotettu Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen tuella.


STEK-logo


    TAMK-logo

 


Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Ohjeet | Tekijät

Tämän kurssin/sivuston tarkoitus on olla opiskelijalle itsenäisen opiskelun tuki. Kurssi siältää paljon materiaalia sähköiseen talotekniikkaan liittyen. Sen lisäksi kurssi tarjoaa aihealueittain tehtäviä, joita voi itsenäisesti tehdä ja niistä saa palautuksen automaattisesti.

Sähköasennusten perusteisiin liittyvä itseopiskeluaineisto, jonka tekemistä on tukenut Sähköturvallisuuden edistämiskeskus 2012 -2014.

Jos haluat saada käyttöön materiaalin lisäksi myös tehtävät, kirjaudu sisään Digmaan (Digman oikeasta yläkulmasta). Jos tehtävä pyytää kurssiavainta, liity kurssille antamalla avainsana: "sähkö".


Jos haluat saada käyttöön materiaalin lisäksi myös tehtävät, kirjaudu sisään Digmaan (Digman oikeasta yläkulmasta). Jos tehtävä pyytää kurssiavainta, liity kurssille antamalla avainsana: "sähkö".

AIneistossa on koottuna kiinteistön sähköverkon johdotuksen mitoitukseen ja suojaukseen liittyvät keskeiset perusperiaatteet. Aineisto perustuu SFS 6000:2012 standardiin.

Jos haluat saada käyttöön materiaalin lisäksi myös tehtävät, kirjaudu sisään Digmaan (Digman oikeasta yläkulmasta). Jos tehtävä pyytää kurssiavainta, liity kurssille ja anna avainsana: "sähkö".

Kiinteistön valaistuksen perusrakenne

Jos haluat saada käyttöön materiaalin lisäksi myös tehtävät, kirjaudu sisään Digmaan (Digman oikeasta yläkulmasta). Jos tehtävä pyytää kurssiavainta, liity kurssille avainsanalla: "sähkö".