ENNENAIKAINEN SIEMENSYÖKSY

Käytetään mieluummin käsitettä Herkkä siemensyöksy. On toiminnallinen ongelma, jolle ei yleensä ole orgaanista syytä.

Aiempia määrittelyjä: 1. Jos mies ei voi viivyttää siemensyöksyään, kunnes nainen on valmis saamaan orgasmin. 2. Jos mies ei voi viivyttää siemensyöksyään yhtä minuuttia peniksen emättimeen viemisen jälkeen. 3. Jos mies ei peniksen ollessa emättimessä voi hallita siemensyöksyään riittävän pitkään tyydyttääksen herkästi reagoivan kumppanin ainakin 50%:ssa yhdynnöistä.

Nykyinen määrittely: Mies laukeaa varhemmin kuin hän itse tai he yhdessä kumppanin kanssa toivovat, jolloin osa jommankumman tai molempien seksuaalsiesta nautinosta jää kokematta. Mikäli yhdyntä kuuluu parin rakasteluun, ongelmalliseksi tilanne koetaan erityisesti silloin kun siemensyöksy tapahtuu juuri ennen peniksen sisään vientiä, sen aikana tai välittömästi sen jälkeen. Ongelma voi ilmetä itsetyydytyksen ja suuseksin aikana tai muissa kiihottaviksi koetuissa tilanteissa.

Lisää aiheesta esim. Patrik Jernin vuoden 2009 väitöskirjateoksesta "Premature and Delayed Ejaculation: Prevalence, Heredity and Diagnostic Considerations"

» SEKSUAALITERVEYDEN PERUSKÄSITTEIDEN SANASTO