Ohje opettajalle

  1. Osallistuminen DIGMA-kursseille opettajana
  2. Kurssin asetusten muokkaus
  3. Opiskelijoiden liittyminen kurssille

1. Osallistuminen DIGMA-kursseille opettajana

Kun olet kirjautunut sisään DIGMAan (ks. Rekisteröityminen ja kirjautuminen DIGMA-ympäristöön), voit pyytää, että sinut lisätään kursseille opettajan rooliin. Rooleja hallinnoi DIGMAn ylläpito it-helpdesk@tuni.fi. Pyynnöt käsitellään tapauskohtaisesti.

2. Kurssin asetusten muokkaus

Opettajat pääsevät muokkaamaan kurssin asetuksia (Course settings) menemällä kurssille ja klikkaamalla sivupalkin navigaatiosta nappia Muokkaustila päälle.

Kurssin asetuksista voit muokata esimerkiksi seuraavia asioita:

    • Kurssin nimi, joka näkyy kurssin otsikkona sekä DIGMAn kurssilistauksissa.
    • Kurssin lyhenne, joka näkyy kurssisivun yläreunassa sekä kurssin lähettämien sähköposti-ilmoitusten otsikkokentässä.
    • Kurssin yhteenveto, joka näytetään kurssistasi käyttäjille, jotka eivät ole vielä rekisteröityneet kurssillesi.
    • Kurssin aloituspäivämäärä, jolla voit määrittää, mistä päivästä lähtien kurssialueen raportit alkavat tallentua.
    • Kurssin lopetuspäivämäärä, jolla voit määrittää, minä päivänä kurssi sulkeutuu opiskelijoille, eivätkä raportit enää tallennu.
    • Aiheiden määrä, jolla voit määrittää, kuinka monta aihetta eli osiota (engl. topic / section) kurssialueella näytetään.
    • Ryhmät, joihin voit jakaa opiskelijat kurssilla. Ryhmillä voit esimerkiksi määrittää, että opiskelijat näkevät keskustelualueella ainoastaan oman ryhmänsä lähettämät viestit.
    • Näkyvyys opiskelijoille, jolla voit määrittää, näkyykö kurssi opiskelijoille vai onko se suljettu.
    • Opiskelijan edistyminen, jonka voit ottaa käyttöön antaaksesi kurssin opiskelijoille mahdollisuuden merkitä määrittelemiäsi aktiviteetteja ja sisältöjä suoritetuiksi.
    • Roolien uudelleennimeäminen, jolla voit esimerkiksi määrittää Opettaja-roolin nimeksi Ohjaaja tai Kouluttaja.

Asetukset-rattaan ("kukka-ikonin") muilla toiminnoilla voi hoitaa esimerkiksi seuraavia asioita:

    • Hallita kurssin käyttäjiä, esimerkiksi lisätä ja poistaa opettajia ja opiskelijoita, määritellä kurssiavaimen itserekisteröitymistä varten sekä jakaa opiskelijoita pienryhmiin kurssin sisällä. Ryhmillä voit esimerkiksi määrittää, että opiskelijat näkevät keskustelualueella ainoastaan oman ryhmänsä lähettämät viestit.
    • Tarkastella kurssiarviointeja. Suurin osa Moodlen aktiviteeteista on linkitetty Moodlen arviointiraporttiin, joka on eräänlainen opintokirja. Arvioijan raportissa on esitetty eri aktiviteeteista saadut arvioinnit jokaisen opiskelijan osalta.
    • Tehdä varmuuskopion kurssistasi ja palauttaa sen tarvittaessa.

Kurssin tarkastelu opiskelijan roolissa

Normaalisti näet opettajan näkymässä kaikki sisällöt, joita kurssilla on, vaikka ne olisi piilotettu opiskelijoilta. Tämä saattaa joskus hankaloittaa kurssin hahmottamista opiskelijan näkökulmasta. Voit opettajana kuitenkin vaihtaa rooliasi väliaikaisesti opiskelijaksi, jotta pystyt näkemään kurssin juuri sellaisena kuin se opiskelijoillesi näkyy. Opiskelijan rooliin siirtyminen tapahtuu klikkaamalla sivupalkin navigaatiosta Asetukset > Vaihda roolia… > Opiskelija.

Kun vaihdat roolin, sivun yläreunan kirjautumistiedot päivittyvät vastaamaan muuttunutta rooliasi (ks. kuva yllä). Voit palata omaan rooliisi joko klikkaamalla yläreunan kirjautumistiedoista linkkiä Palaa omaan rooliisi tai sivupalkin navigaatiosta Asetukset > Vaihda roolia > Palaa omaan rooliisi.

3. Opiskelijoiden liittyminen kurssille

Kun olet suunnitellut ja muokannut kurssisi valmiiksi, on aika saada opiskelijoita kurssille. Käy ensin klikkaamassa oikean reunan valikosta kurssi avoimeksi (näkyväksi) opiskelijoille. Määritä seuraavaksi opiskelijoille oikean reunan valikosta itserekisteröityminen eli kurssiavain, jonka annat opiskelijoillesi esimerkiksi kurssin ensimmäisessä lähitapaamisessa tai sähköpostissa.

Takaisin sivulle Tietoa Digmasta

Viimeksi muutettu: torstai, 7. huhtikuuta 2022, 14:22