Mistä löydän piilotyöpaikat?

Kuuntele sisältö:  

 

Piilotyöpaikat

Piilotyöpaikka on työmahdollisuus, johon ei ole ehditty tai ei aiotakaan hakea henkilöä julkisen haun kautta. Monet yritykset täyttävät työpaikan, mikäli sopiva henkilö ymmärtää kysyä työtä oma-aloitteisesti. Piilotyöpaikkoja voi etsiä esimerkiksi lehtien talousuutisista, joissa voi olla vihje tulevista rekrytoinneista. Yritykset hyödyntävät myös puskaradiota ja laittavat sanan kiertämään oman henkilökuntansa kautta. Sopivan henkilön toivotaan löytyvän tällä tavalla nopeasti ja kustannustehokkaasti.


1. Uutiset sisältävät vihjeitä

Ajankohtaisia uutisia seuraamalla voi saada paljon vinkkejä uusista työpaikoista. Esimerkiksi nimitysuutisesta voi päätellä, että työpaikassa tapahtuu työpaikkojen kiertoa ja uusia tehtäviä voi vapautua. Myös fuusio- ja saneeraustilanteissa ja uusien projektien lanseerausvaiheessa voi syntyä uusia tehtäviä ja töitä.

Myös yrityksen laajentumisesta seuraa yleensä aina uusia työpaikkoja. Kannattaa seurata myös kasvavien alojen yrityksiä sekä startupeja: niissä on usein tarvetta uusille osaajille, mutta ei vielä resursseja panostaa suuriin rekrytointikampanjoihin. 


2. Verkostot voivat auttaa

Oman tuttavapiirin lisäksi kannattaa hyödyntää ammatilliset verkostot. Tee verkostojen luomisesta tapa: tällöin kasvatat automaattisesti mahdollisuuksiasi kuulla uusista työpaikoista. Suhteiden ylläpidossa ja rakentamisessa voit hyödyntää LinkedIniä. Jaa materiaalia, jolla on arvoa myös muille, saatat vastavuoroisesti myöhemmin saada sellaista myös takaisin.


3. Sosiaalinen media seurantaan

Toisinaan työpaikkoja ilmoitellaan sosiaalisessa mediassa, vaikka varsinaista hakua ei olekaan käynnissä. Muutenkin somepalveluista löytyy paljon avoimia työpaikkoja helposti.

Twitterissä voi etsiä avoimia paikkoja esimerkiksi hashtageilla #työpaikat ja #rekry. Paljon paikkoja ilmoitetaan myös vain LinkedInissä, jossa kannattaa liittyä oman alan ryhmiin jo verkostoitumisenkin takia.

Duunitorilla on myös satoja Facebook -sivuja, joiden kautta työilmoituksia voi seurata aktiivisesti. Sosiaalisessa mediassa voi tuoda myös itseään esille työnantajille brändäämällä itsensä vaikka blogin avulla.


4. Vieraile messuilla tai seminaareissa

Messut ja seminaarit ovat erinomaisia paikkoja päästä keskustelemaan rekrytointihenkilöiden kanssa. Kun tuot osaamisesi ja kiinnostuksen kohteesi esille, voit saada yllättävän tiedon avoinna olevasta hiljaisesta paikasta.


5. Pysy rekrytointiyritysten listoilla

Rekrytointiyritysten listoilla kannattaa pysyä aktiivisena ja päivittää ansioluetteloa tasaisin väliajoin. Kun uusiin mielenkiintoisiin paikkoihin tarvitaan osaajia, rekrytoijat voivat katsoa ensin aiempia hakemuksia läpi ja etsiä sopivaa henkilöä niistä.


6. Ota suoraan yhteyttä

Suoran kontaktoinnin luulisi olevan itsestäänselvä keino, mutta yllättävän usein avoimista hakemuksista ei uskota olevan hyötyä – siksi niitä ei jakseta myöskään lähettää. Kannattaa kuitenkin ennakkoluulottomasti laittaa hakemus itseä kiinnostaviin yrityksiin, sillä monet ovat työllistyneet lopulta juuri avoimen hakemuksen kautta.

Yritykset voivat olla kyllästyneitä laajoihin rekryprosesseihin ja kymmenien, jopa satojen hakemusten läpikäyntiin. Heille on paljon miellyttävämpi vaihtoehto jos tiedossa on jo yksi sopiva hakija.

Kasvavissa yrityksissä tarve voi jopa syntyä hyvän hakemuksen myötä: “Tämän henkilön me haluamme yritykseemme!" Avoin hakemus onkin erinomainen väylä päästä käsiksi piilotyöpaikkaan.


Viimeksi muutettu: maanantai, 15. kesäkuuta 2020, 11:28