Henkilökohtainen tapaaminen

Mies ja nainen tienviittapylvään äärelläHenkilökohtaisen uraohjauksen tavoitteena on tarkastella opiskelijan opinto- ja urapolkua osana HOPS-ohjausta.

Henkilökohtaiset ohjaustapaamiset ovat tärkeitä. Niissä on mahdollista keskustella opiskelijan kanssa yksilöllisistä tarpeista ja keitä kaikkia hän tarvitsee tuekseen opintojen etenemiseen. On kuitenkin tärkeää, että opiskelijaa ei lokeroida hänen ominaisuuksiensa tai elämän tilanteensa vuoksi.

Henkilökohtaisissa tapaamisissa ohjauksen teemat nousevat opiskelijan tarpeista. Tavoitteena on lisätä opiskelijan itsetuntemusta, rohkaista, tuottaa käytännön tietoa tai taito, joka näkyy minäpystyvyytenä opiskelijalle itselleen.

Työkaluiksi soveltuvat esimerkiksi mind map ja vahvuuskartta. Tapaamisessa voi viilata myös CV:tä ja työhakemusta sekä etsitä mahdollisia harjoittelupaikkoja. 

Vinkki: Uraohjaus voidaan liittää Askeleita urapolulle – digitaaliseen verkkoaineistoon ja Steps in my career path –verkkoaineistoon.

Vinkki: Opiskelijan voi ohjata myös Ohjaamon palveluiden äärelle. Ohjaamossa alle 30-vuotiaat saavat maksutonta apua ja tukea monenlaisiin arjen asioihin, myös esimerkiksi työpaikan hakemiseen https://ohjaamot.fi/etusivu

Vinkki: Nyyti ry:n elämänhallinnan opas: 

https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/opi-elamantaitoa/


Takaisin menetelmäpankkiin


Viimeksi muutettu: keskiviikko, 18. marraskuuta 2020, 17:59