Alumniwebinaari

Mies naputtaa tietokonetta ja nainen seisoo vieressäAlumniwebinaarin tavoitteena on lisätä opiskelijan tietoisuutta työelämän muutoksista ja laajentaa näkökulmaa työelämän tarjoamista mahdollisuuksista.

Webinaarissa on yhteinen osa ja erilliset virtuaaliset huoneet pienryhmäkeskustelua varten. Ensin opiskelijat kuulevat asiantuntijoiden puheenvuoroja yleisistä työelämän muutoksista ja tulevaisuuden haasteista. Sen jälkeen muutama alumni kertoo omaa tarinaansa puheenvuoroihin peilaten. He tuovat esiin niitä asioita, jotka omassa työssä korostuvat ja joita haluavat nykyisille opiskelijoille viestiä. Sen jälkeen opiskelijat jaetaan tutkinto-ohjelmittain/alumnittain virtuaalisiin huoneisiin, joissa opiskelijat ja alumnit keskustelevat. Opiskelijoilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä alumneille.

Alumniwebinaari sopii tukea tarvitsevalle opiskelijalle, koska hän kuulee erilaisia tarinoita, eri näkökulmista ja sen jälkeen hän voi keskustella pienemmässä ryhmässä (kynnyksen madaltaminen) tai ottaa henkilökohtaisesti kontaktia (jos alumni niin salli).

Vinkki: Opiskelijat voivat tehdä henkilökohtaisen raportin tai koosteen, jossa he pohtivat ja arvioivat puheenvuoroissa ja keskusteluissa esille tulleita asioita.


Takaisin menetelmäpankkiin

Viimeksi muutettu: torstai, 19. marraskuuta 2020, 00:14